O nama

O nama 1Poljoprivredna Apoteka Agrohemija Leskovac je proistekla 1997.godine iz Poljoprivrdne Apoteke Brestovac koja je osnovana još davne 1989.godine od osnivača i vlasnika Perić Đokice.

Agrohemija je danas jedna od vodećih poljoprivrdenih apoteka u ovom delu Srbije, gde je poljoprivredna proizvodnja jedan od vodećih i glavnih izvora prihoda za stanovnike ovog kraja. Glavna delatnost Agrohemije je promet sredstava za zaštitu bilja, ishranu bilja, semenima, folija vezanih za poljoprivrdenu proizvodnju, sistema za navodnjavanje i ostalih elemenata potrebnih za kvalitetnu proizvodnju. Agrohemija u svom satavu ima tri prodajna objekta i to u Leskovcu, Donjem Krajincu i Brestovcu. Glavnu snagu Agrohemije čini njen tim dobro obučenih i stručnih ljudi, Agrohemija u svom timu broji ukupno 15 članova, od toga šest visoko obrazovanih zaštitara bilja uvek spremnih da reše problem ili daju potreban savet. U Brestovcu Agrohemija poseduje sopstveno ogledno polje na površini oko pola hektara gde u saradnji sa velikim brojem svetski priznatim semenskim kućama vrši oglede novih hibrida semena.

O nama 2Pored glavne delatnosti Agrohemija se još uspešno bavi izradom i montažom savremenih plastenika po sistemu ključ u ruke, projektovanjem i montžom sistema za navodnjavanje u povrtarstvu i voćarstvu.

U vremenu gde je svet uređivanja prostora (dvorišta, parkova i sl.) podignuta na viši nivo Agrohemija je kao projektant i montažer parkovskih zalivnih sistema i zelenih površina vodeća na jugu Srbije. Iza sebe imamo mnoštvo projkta urđivanja dvorišta, sportskih terena i javnih površina.

Godine 2012. Agrohemija je u svom sastavu registrovala preduzeće Agrohemija Seed doo koje obavlja međunarodni promet. Od svog registrovanja Agrohemija Seed se bavi uvozom gotovog rasada iz grčkog gajilišta Agris u blizini Soluna. Agrohemija Seed posluje i sa dvema turskim firmama na uvozu semena (firma Yuksel Seed iz Antalije) i sredstava za ishranu bija (firma Agromer Biosana iz Mersina).