Teatar Plus 250ml /agrosava/

Be the first to review this product

Teatar Plus je sistemični, translaminarni fungicid sa preventivnim delovanjem.

AKTIVNA MATERIJA: azoksistrobin 200 g/l + difenokonazol 125 g/l
Usev/zasad u kome se primenjuje: Šećerna repa, pšenica, ječam
Proizvođač: Agrosava
OBLIK I OZNAKA FORMULACIJE: Koncentrovana suspenzija (SC)

Karakteristike
Teatar plus je sistemični, translaminarni fungicid sa preventivnim delovanjem u usevima pšenice i šećerne repe.

Preparat Teatar plus je kombinacija aktivne materije iz grupe triazola i strobilurina, čijom zajedničkom primenom je povećana efikasnost na biljne bolesti, a istovremeno je smanjena mogućnost pojave rezistencije.

Primena:
Kod pšenice i ječma za suzbijanje prouzrokovača pepelnice (E. graminis), rđe (Puccinia sp.), sive pegavosti lista i klasa pšenice (Septoria tritici i S. nodorum) i mrežaste pegavosti ječma (Pyrenophora teres), preventivno ili po pojavi prvih simptoma u količini 0,6-0,8 l/ha, od faze vlatanja do početka cvetanja (faze 30-61 BBCH skale).

Kod šećerne repe za suzbijanje prouzrokovača pegavosti lišća šećerne repe (Cercospora beticola), preventivno ili po pojavi prvih simptoma, u količini od 1 l/ha (10 ml/100 m2).

Preparat se primenjuje folijarno, traktorskim prskalicama, uz utrošak vode 200-400 l/ha.

Druge primene:
Kombinacija aktivne materije azoksistrobin i difenokonazol u preparatu Teatar plus, obezbeđuje zaštitu useva suncokreta i soje pri suzbijanju Phoma spp., Phomopsis spp., Alternaria spp.

U usevu pšenice koristi se za suzbijanje Fusarium spp., a u proizvodnji povrća koristi se za suzbijanje prouzrokovača plamenjače.

Mogućnost mešanja:
Teatar plus se može mešati sa triazoliima i sredstvima istog mehanizma delovanja. Ne sme se mešati sa sredstvima za zaštitu bilja i sredstvima za ishranu bilja izrazito kisele i bazne reakcije.

Krenca (vreme između poslednje primene preparata i berbe, odnosno žetve):
Kod šećerne repe je 35 dana.

Dostupnost: Dostupan

1.360,00 din.