Teppeki 500 WG 140gr /belchim/

Be the first to review this product

DELOVANJE:
insekticid-aficid iz grupe Piridinkarboksamida sa kontaktnim i digestivnim delovanjem. Jedinstveni način delovanja onemogućava stvaranje ukrštene rezistencije sa insekticidima za iste namene. U tretiranoj biljci kreće se akropetalno i translaminarno. Deluje kontaktno i želudačno već nakon 1 sata od usvajanja, a smrt nastupa nakon 2 do 5 dana u zavisnosti od izgladnjivanja štetočine.
SPEKTAR DELOVANJA:
Lisna vaš (Aphididae), zelena jabukina vaš (Aphis pomi) i krvava vaš (Eriosoma lanigerum) u zasadu jabuke, kao i lisne vaši (Aphididae) u usevima paradajza, krastavca i paprike.
PREPORUKE I NAPOMENE
preparat Teppeki 500 WG odlikuje duga perzistentnost na biljkama (14 do 21 dan) što omogućava punu zaštitu tokom cvetanja ako se primeni pre cvetanja. Takođe, karakterišu ga odlične toksikološke i ekotoksikološke osobine. Ne predstavlja opasnost za korisnike, za podzemne vode, ne predstavlja rizik za vodene organizme, pčele, ptice, ribe niti populacije priprodnih neprijatelja lisnih vaši, te nije razvrstan u grupe otrova. Zbog navedenog se odlično uklapa u programe integralne zaštite bilja. U zemljama EU Teppeki 500 WG prestavlja nezamenjivo rešenje u suzbijanju bele leptiraste vaši (Trialeurodes vaporariorum) u plasteničkoj i stakleničkoj proizvodnji i to u drip irigaciji nakon presađivanja u dozi od 160 do 200 g/ha. U zemljama EU preparat je registrovan za primenu u breskvi, šljivi, kruški, dinji, krompiru, kukuruzu, ruži.

Dostupnost: Dostupan

3.700,00 din.